dimarts, 14 de maig del 2013

Plans de millora 0-3 anys...

Benvinguts lectors i lectores, avui amb aquesta entrada el que pretenc es compartir amb vosaltres són uns plans de millora que es realitzen a l'etapa infantil 0-3 anys. 

Els plans de millora com sabem sorgeixen des del centre, és a dir, perquè el centre ha trobat que li manca alguna cosa, o que simplement vol millorar un aspecte que creu o que ha sorgit del centre. Duu a terme uns canvis i un pla d'acció per posar-lo en marxa. A més, sovint es tracta d'un projecte en el qual està implicat no només l'alumnat i els mestres, sinó tot l'equip educatiu, i en ocasions també els pares. Per tal de dur a terme aquest pla és necessari l'actitud de les persones implicades i encarregades d'aquest canvi, un actitud capaç de documentar, planificar, avaluar, observar, etc.

A continuació, explicaré el perquè m'han semblat tan interessants aquests plans de millora i no uns altres:

  • El primer pla de millora es tracta del traspàs d'etapa de 0-3 a 3-6 anys. http://www.slideshare.net/MariaSirah/projecte-de-millora. M'ha semblat molt interessant ja que com sabem el període d'adaptació té un paper molt important a l'escola infantil i d'ell dependrà la posterior evolució dels infants no només dins l'escola i dins l'aula, sinó dins la vida. A més, si s'aconsegueix dur a terme amb èxit aquest període d'adaptació els infants seran capaços d'acceptar la separació familiar, canviar el seu rol, enfrontar-se a les seves possibilitats, adaptar-se a nous espais i a noves maneres de comunicació,  serà una oportunitat de relació molt satisfactòria, establirà relacions comunicatives, vincles afectius, i a poc a poc aniran desenvolupant la seva capacitat de ser cada vegada més autònom. 
  • El segon pla de millora es tracta de millorar la figura del mestre. M'ha semblat molt interessant doncs crec que en primer lloc serà una gran oportunitat per tal que cada una de les practicants aprenguin i s'enriquesquin d'infinitats de coneixements i aprenentatges, mitjançant l'observació i la reflexió.  També, crec que és molt interessant perquè els hi dona a les docents a millorar, avaluar i reflexionar al voltant de la seva tasca i això dins el món educatiu és molt important, tots els docents diàriament s'haurien d'avaluar per tal de crear un món educatiu més ric i competent. A més a més, crec que aquestes docents i el centre tenen molt present que la feina del mestre és i serà infinita. Dia rere dia anem omplit la famosa motxilla d'experiències, creences, aprenentatges, coneixements, capacitats, sentiments, sensacions... però encara ens queda molt per avançar en aquesta viatge, encara ens queden infinitats de coses per aprendre i es que la motxilla del docent té un fons infinit perquè mai per molt que anem afegint dins ella, arribarem a omplir-la del tot, docs com ja he dit abans estic segura que aquest viatge és infinit, que aquests viatge no arribarà a un punt d'aterratge i que mai deixarem d'aprendre d'aquesta feina i vocació tan especial.
  • El tercer pla de millora es tracta de la psicomotricitat. M'ha semblat molt interessant ja que amb totes les propostes de millora que ofereixen donen la importància que aquesta mereix, tal i com vàrem estudiar l'any passat. Com sabem la psicmotricitat té un paper fonamental en el desenvolupament harmònic de la personalitat ja que posa al abast dels infants la possibilitat de viure i experimentar infinites interaccions, cognitives, emocionals, simbòliques i sensoriomotrius. I també gràcies a aquesta psicomotricitat els infants treballen millor, aprenen més ràpid, desenvolupen la personalitat, s'expressen millor, són més sociables... en definitiva és una oportunitat magnifica per créixer i aprendre. A més, m'ha agradat molt que basin la millora en la teoria de n'Acoutunier doncs crec que és tracta d'una pràctica molt completa mitjançant la qual estic segura que es pot aconseguir molts d'avanços i millores.

Justificació d'etiquetes: 
Les competències que pens que he treballat mitjançant aquesta entrada són:1.3 Accedeix i revisa altres blocs i experiències per tal d'ampliar la pròpia formació, i 5.3 Cerca informació en relació amb el projecte de millora i aporta referències bibliogràfiques. He treballat aquestes competències perquè per tal de fer l'entrada he accedit a altres blogs de companyes i webs per documentar-me i reflexionar al voltant dels projectes de millora, i he cercat informació bibliogràfica al voltant dels plans de millora.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada